Met hoeveel personen mag ik in een 45 km auto?

Aan welke wetten en regels moet u voldoen als u in het bezit bent van een 45km auto? Er zijn best wat regels verbonden aan een 45km auto. Daarbij is het ook belangrijk om te weten met hoeveel personen u in een 45km auto kunt zitten, waar u mag rijden en niet. Wij vertellen u meer over de 45km auto en het aantal personen dat in de 45km auto kunnen zitten.

Welk rijbewijs heeft u nodig?

De 45km auto wordt ook wel een brommobiel genoemd en mag worden beschouwd als een vierwielige bromfiets, ondanks dat het een kleine personenauto lijkt. U mag met een 45 km auto rijden op wegen waar maximaal 80 km/h gereden mag worden. U mag niet op een fietspad rijden of op wegen die afgesloten zijn voor langzaam rijdend verkeer. Een 45km auto mag overal maximaal 45 km/u rijden, of het nu binnen of buiten de bebouwde kom is. Verder gelden de volgende regels (via Rijksoverheid):

  • U dient ouder dan 16 jaar oud te zijn;
  • U moet in het bezit zijn van en AM rijbewijs, in dit geval de AM4;
  • U moet uw brommobiel verzekeren en een brommobiel kenteken hebben;
  • U dient bij gebruik van een brommobiel ten alle tijden een gordel te dragen.
. Heeft u al een B of A rijbewijs, dan hoeft u geen apart bromfietsrijbewijs te halen, dit document wordt dan bijgeschreven.

Het aantal personen in de 45km auto

Het aantal personen dat is toegestaan in een 45km auto, is maximaal twee personen. De 45km auto is een stuk kleiner dan een personenauto en biedt daarom ook alleen maar ruimte voor de bestuurder en een bijrijder. Echter is het een fijn vervoersmiddel voor twee personen en zit u heerlijk droog in deze 45km auto. U kunt u gemakkelijk verplaatsen van A naar B met twee personen tegelijk.

Meer weten over de 45km auto

Nu u weet met hoeveel personen je in een 45km auto mag rijden en wat de regels zijn, blijven er misschien nog een paar resterende vragen over. Zorg ervoor dat u alles te weten komt over de 45km auto, zodat u goed voorbereid op pad gaat. Kies een mooie en passende 45km auto uit en u kunt vervolgens de weg op. Voor meer informatie over een rijbewijs of 45km auto verwijzen wij u ook graag naar onze andere blogs.

Geef een reactie